Hilary Duff

22. července 2007 v 9:37 | Dendulda
Hilary Duff
Datum Narození:28.9.1987
Místo Narození:Houston,USA
Znamení:Váhy
Životopis:
Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostala do známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzu na film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který ji pomohl ke slávě a úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale ve třinácti uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire. Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, a protože to nebylo vůbec špatné, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako o závod. Po filmu "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)" následovaly filmy "Agent Cody Banks" a "Cadeth Kelly (Kadetka Kelly)". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočit film "The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny)", čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili. Mimochodem také nazpívala tři písničky pro Walta Disneye - The Tiki Tiki Tiki Room, Circle Of Life a se svou sestro Haylií Duff nazpívala singl k filmu Lady & Tramp - The Siamese Cat song a také nazpívala písničky na soundtracky téměř ke všem filmům, ve kterých si zahrála.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenagerovskou roli roku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovat naplno. Na konci roku 2003 jí vyšlo již druhé a více úspěšné album Metamorphosis a také byla nečekaně vydána deska Most Wanted, což byl takový souhrn nejhránějších písní, včetně nějakých novinek a bonusů, natáčela film "Cheaper by the Dozen (Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilaryina kariéra rozhodně nekončí. V roce 2004 se v kinech objevily její další filmy - "A Cindrella Story (Moderní Popelka)" a "Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej)"a taky se na pultech objevilo nové CD - Hilary Duff, se kterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1. ledna vyšel film "Human nature (Slez ze stromu)", dále následovalo pokračování filmu "Cheaper by the Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a také film "The Perfect Man (Pan Božský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" a natočila pouze film "Material Girls (Holky v balíku)", ve kterém si zahrála se svou starší sestrou Haylií Duff a také vydala CD 4EVER Hilary Duff, což byla výběrovka jejich hitů a spousta remixů.

V roce 2007 je Hilary už zase pilná jako včelička. Natočila film "War, INC.", ve kterém si zahrála popovou hvězdu, vydala album Dignity s veleúspěšnými singly Play With Fire, With Love a Stranger, které burcují americké hitparády a které se naprosto liší od jejich předešlých alb - je spíš v tanečním stylu a také jeho limitovanou edici, která obsahuje i videoklipy. Dále její poslední novinkou (nejedná se ale o řadové album) je CD Unlimited, které obsahuje písně, které Hilary na svá alba nepoužila...
Diskografie:
2002 - Santa Clause Lane
2003 - Metamorphosis
2004 - Hilary Duff
2005 - Most wanted
2006 - 4 Ever
2007 - Dignity
Filmografie:
1997 - Pravé ženy (True Woman)
1998 - Casper a Wendy (Casper meets Wendy)
1998 - Podoby lásky/Srdce Ti napoví (Playing by Heart)
1999 - Soul Collector
2001 - Slez ze stromu (Human Nature)
2002 - Cadet Kelly (Cadet Kelly)
2003 - Agent Cody Banks (Agent Cody Banks)
2003 - Italské prázdniny (The Lizzie McGuire Movie)
2004 - Dvanáct do tuctu (Cheaper by The Dozen)
2004 - Moderní Popolka (Cindeella strory)
2005 - Pan Božský (Perfect Man)
2005 - Dvanáct do tuctu 2 (Cheaper by the Dozen 2 )
2005 - Nikdy to nevzdávej (Raise Your Voise)
2006 -Holky v balíku (Materials Girls)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se Vám líbí Hilary Duff?

Jo mě se líbí móóóóóóóc!!!!! 54.1% (20)
Jo je v pohodě!!!! 8.1% (3)
Dá se!!! 8.1% (3)
Nelíbí se mi vůbec!!!!!!!!!!! 18.9% (7)
N 10.8% (4)

Komentáře

1 nickygirl nickygirl | Web | 22. července 2007 v 9:37 | Reagovat

U mne je bleskowka tak se zapoj:-)

2 Jakub Jakub | Web | 4. srpna 2007 v 10:49 | Reagovat

moc se mi libi tvuj blog,zda se mi ze jsi vesely/a kluk nebo holka,sice te neznam ale myslim si ze jsi skvely clovek,mas dobry vkus

3 Jakub Jakub | Web | 4. srpna 2007 v 17:28 | Reagovat

nechces byt se mnou sprateleny blog?napis prosim

4 Jakub Jakub | Web | 7. srpna 2007 v 22:16 | Reagovat

protoze je to vzpominka na minulost a ta minulost mi zpusobuje hodne bolesti,nechci to moc rozvadet proste jde o neopetovany cit,

a ja musim zapomenout,bude to lepsi pro me i pro ni,rozumis?

5 Jakub Jakub | Web | 7. srpna 2007 v 22:29 | Reagovat

mas icq?

6 Jakub Jakub | Web | 7. srpna 2007 v 22:33 | Reagovat

kdyz ti dam svoje icq napises jeste dnes?

7 Jakub Jakub | Web | 7. srpna 2007 v 22:34 | Reagovat

rad ti vysvetlim proc ho chci zrusit ale ne verejne

8 Jakub Jakub | Web | 7. srpna 2007 v 22:35 | Reagovat

moje icq je 405-954-882 jsem Kelvin nekdy napis,ted uz musim jit

9 Iza Iza | E-mail | Web | 30. srpna 2007 v 12:25 | Reagovat

Ahoj! Mohla bys pro mě hlasovat?Je to tady:http://vseomorcatkach.blog.cz/0708/soutez-o-nej-mazlicka-hlasovani

Jsem tam v té anketě jako 1.Morčátka Leo a Eliška.Předem dík.

10 Iza Iza | E-mail | Web | 3. září 2007 v 17:57 | Reagovat

Ahoj! Na mém blogu je nová bleskovka a soutěž tak se prosím zůčastni.Dík

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama